Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Nyhetsbrev fra Telenor Maritim Radio nr 1 – 2015

Våren er kommet og den beste tiden for mange av oss med båt

Vårsjekk – føl deg tryggere på sjøen

Hver fjerde husstand i Norge har båt, dette tilsvarer 750.000 fritidsbåter. Mange av disse går nå i gang med vårpussen av båten. Det er også viktig å kontrollere radio- og elektrisk utstyr om bord.
Sjekkliste for vårpussen

Assistansestatestikk 2014

Norske Kystradiostasjoner hadde i 2014 totalt 6056 aksjone
Assistansestatestikken viser 50 % økning i garn og not assistanse for yrkesfartøy og 43 % økning
i motor og gear assistanse for fritidsbåter i forhold til 2013

Nytilsatt på kystradioen

Bengt Ellingsund er ansatt som Radiobestyrer ved Florø Radio fra 1. mai. Han har nesten
20 års erfaring fra sjøen. Vi ønsker velkommen om bord.

Ta SRC/VHF-eksamen på nett

Med SRC/VHF sertifikat får du den kunnskap du trenger for å ha fullt utbytte av din VHF-radio. Det er internasjonale krav at maritimt radioutstyr skal betjenes av personer som har sertifikat. Nå kan du enkelt avlegg eksamen til SRC/VHF sertifikat på nett.
Ta eksamen her

Effektivt og hurtig hjelp

VHF-radioen er like naturlig som redningsvesten og et viktig sikkerhetsverktøy. Med VHF-radioen har du både trygghet og frihet til å ferdes der du ønsker. For at nødknappen (DSC) kan aktiveres må radioen registreres, og
du får ditt eget ID-nr (MMSI).
Bestill lisens her

Flyteutstyr i fritidsbåter fra 1. mai

Stortinget vedtok 24.mars å innføre påbud om bruk av vest i fritidsbåter. Påbudet gjelder ved opphold utendørs i båter mindre enn 8 meter (ca. 25 fot) som er i fart. Ansvaret for å benytte flyteutstyr påhviler den enkelte.
Les mer

Vi er her for dere

Vet du om et maritimt arrangement på Østlandet i løpet av våren eller sommeren, så send oss en mail. Vi vil prøve å være til stede for å holde VHF informasjonsmøte som fører til internasjonalt SRC/VHF-sertifikat. 

Test deg selv!

Spørrekonkurranse
Vinnere av spørrekonkurransen fra «Sjøen for alle», Lillestrøm
1. premie: Leatherman multiverktøy – Einar Folkestad, Måløy
2. premie: Kaffekrus med slingrekant – Trond Gårder, Hamar
3. premie: VHF hefte – Glen de Flon, Aurskog

Maritim Quiz
Er du en trygg og sikker båtfører? Ny test på hjemmesiden vår den 1. i hver måned.
Ta testen her

VHF-simulator

Lenge siden du har bruk VHF-radioen din om bord og har glemt hvordan den skal brukes? Frisk opp dine gamle kunnskaper eller utvid din maritime horisont på VHF-simulatoren.
Øv deg her

03.07.2020
Sjøfartsdirektoratet foreslår krav til høyhastighetsbevis og bruk av automatisk nødstopp

Sjøfartsdirektoratet foreslår å innføre høyhastighetsbevis for førere av fritidsbåt og krav til bruk av automatisk nødstoppmekanisme i fritidsfartøy når båten navigeres i hastighet over 15 knop.

08.06.2020
Closure of Fleet 77 and Swift 64 services

The planned End-of-Life (EOL) dates for Fleet 77 and Swift 64 are: Service EOL DATE* Fleet 77 01 December 2020 Swift 64 31 December 2020

20.03.2020
Sertifisering av fiskefartøy 8-15 meter under koronapandemien

(20.03.2020) Grunna den pågåande koronapandemien har styresmaktene både nasjonalt og lokalt lagt strenge avgrensingar på reiseaktivitet. Det er og gitt råd om å minimere kontakt med andre menneske for å i størst mogleg grad kunne avgrense spreiinga av smitte. Dette gjer det vanskelegare å utføre inspeksjonar på fartøy.

16.03.2020
Sjøfartsdirektoratet forlenger gyldigheten på personlige sertifikat

(12.03.20) Sjøfartsdirektoratet har på grunn av utfordringer i forbindelse med koronaviruset, besluttet å gi en generell forlengelse av gyldigheten på personlige sertifikat i en periode fremover.

16.03.2020
Sjøfartsdirektoratet forlenger gyldighet av sertifikater og fartøyinstruks

(12.03.20) Sjøfartsdirektoratet har bestemt at sertifikater og fartøyinstrukser som har forfall før 12. juni 2020 forlenges 3 måneder uten nærmere godkjenning fra direktoratet.

11.03.2020
Sjøfartsdirektoratet iverksetter tiltak knyttet til koronaviruset

Sjøfartsdirektoratet innfører en rekke tiltak for å sikre at vi kan gjennomføre samfunnsoppdragene våre knyttet til sikkerhet til sjøs.

06.09.2019
To nye HF basestasjoner vil gi HF-dekning i de nordligste havområdene

Statsråden for samfunnssikkerhet har besluttet å etablere to nye basestasjoner for å gi god nok HF-dekning i de nordligste havområdene. Målet er å ha basene operative allerede neste år.

22.08.2019
Endelig en ny godkjent aeronautisk nødradio

Etter år uten, leveres det igjen en godkjent håndholdt aeronautisk VHF AM radio. Denne typen radio er et krav på SOLAS og EU passasjerskip, og skip som kommer inn under Polarkoden.