Produktet ble lagt til i handlekurven din.

Håndholdt eller fastmontert VHF-radio?

Bør du velge håndholdt eller fastmontert VHF-radio - eller kanskje begge deler?

Håndholdt og fastmontert VHF-radio dekker litt forskjellig bruksområder.

En håndholdt VHF-radio egner seg aller best for kystnær kommunikasjon og bruk i båter hvor det ikke er helt enkelt å få plass til/montere en fastmontert VHF-radio. En håndholdt VHF-radio sender med 5 Watt mens en fastmontert VHF-radio sender med 25 Watt. Derfor er det  viktig å holde VHF-radioen høyt opp når man  bruker håndholdt VHF-radio.

Håndholdte VHF-radioer er som oftest vanntette og robuste, og tåler mye juling. Enkelte håndholdte VHF-radioer er også utstyrt med nødknapp (DISTRESS) tilsvarende som på fastmonterte VHF-radioer. Fastmonterte VHF-radioer har gjerne litt større display, noe som letter lesing av informasjon.

Hvorvidt du bør velge håndholdt eller fastmontert VHF-radio avhenger av hvordan bruksmønsteret ditt vil være; har du en litt større båt, hvor en fastmontert  VHF-radio kan plasseres slik at den ikke er så utsatt for sjøsprøyt, og hvor du har mulighet for en grei antenneplassering (så høyt og fritt som mulig), er det kanskje best med en fastmontert versjon. Skal du et godt stykke fra land, er det også fordel med en fastmontert VHF-radio og god antenneplassering. Dersom du imidlertid  er i åpen båt, eller vil bruke VHF-radioen ubeskyttet for vær og vind, er kanskje en håndholdt versjon bedre. Flere velger å ha begge versjoner om bord, og bruke disse om hverandre alt etter bruksbehovet.