Produktet ble lagt til i handlekurven din.

VHF-lisens for fritidsbåt

Alle fartøyer til sjøs med VHF-radio om bord, er forpliktet i henhold til norsk rett å inneha lisens samt at minst én om bord må inneha minimum VHF/SRC-sertifikat.

Du kan ha flere VHF-radioer registrert på samme lisens.

Lisensen koster 541,- pr år for fritidsfartøyer. 

Har du håndholdt VHF-radio med DSC? I så fall må MMSI-nummeret lagres i VHF-radioen for å få nødknappen (DISTRESS) og andre DSC-funksjoner til å fungere. Merk at MMSI-nummeret da skal lagres med tallet "8" først. Eksempel; Du får tildelt et MMSI-nummer som følger; 258999810. Du må da sette tallet "8" først, etterfulgt av de resterende sifrene, og du fjerner "0" på slutten; 825899981.

En håndholdt VHF-radio kan du bringe med deg og bruke på ulike fartøy. Dette er en fordel for deg som for eksempel har en kajakk i tillegg til en fritidsbåt. Du bør imidlertid beskrive bruksmønsteret på Telenor kystradio Mine Sider. Du kan lese mer om dette her;

Lagring av nødinformasjon på Telenor kystradio Mine Sider

Tryggere båtliv med registrert VHF-radio

Mange av oss har VHF-radio i båten og bruker den til å ringe med, kommunisere med andre båter og bruke tjenester levert av Telenor Kystradio.

VHF-radioen er imidlertid først og fremst et viktig sikkerhetsverktøy til sjøs og det er derfor viktig å tegne lisens. Tegning av lisens aktiverer nødknappen (DISTRESS) ved at MMSI-nummer (identitetsnr) blir tildelt og lagt inn i VHF-radioen. Du kommer du raskt i kontakt med noen som kan hjelpe deg, og du kan også trå til når andre trenger hjelp. 

Du kan tegne lisens samt melde endring på radioutstyr ved å logge deg inn på Mine sider:

LOGG INN PÅ MINE SIDER

Meld eierskifte av båt med VHF-radio og eventuelt annet maritimt radioutstyr: 

MELD EIERSKIFTE

Si opp lisensen?

Alle fartøyer til sjøs med VHF-radio om bord, er forpliktet i henhold til norsk rett å inneha lisens. Vurderer du å si opp lisensen fordi du syns det er for dyrt eller fordi du ikke bruker VHF-radioen? Husk at du gjennom VHF-radioen bidrar til opprettholdelse av beredskapen til sjøs, og til opprettholdelse av Kystradio som et viktig fundament for tryggheten til sjøs. Dersom du ikke eller i liten grad bruker VHF-radioen til sjøs, vil vi oppfordre deg til å se på hvilke fordeler du har som lisensinnehaver. Du finner mer om dette under fanen "Hvorfor VHF-radio?", hvor du også kan ta et gratis oppfriskningskurs. Kurset vil gi deg forståelse for anvendeligheten VHF-radio sammen med Kystradio gir.  

Dersom du vil si opp lisensen, må du ringe oss på 67 89 32 00 og velge innvalg for Lisensavdeling. 

Navneendring koster 293,- 

Gjenåpning av inndratt lisens koster 308,- 

Faktura blir sendt etterskuddsvis.

 Her er en oversikt over alle de maritime VHF-frekvensene og hva de brukes til:

Maritime VHF-frekvenser

Postadresse Lisensavdeling:
Telenor Kystradio, Lisensavdeling
Postboks 800
1331 Fornebu

lisensavdelingen@telenor.com